Serveras med sylt och grädde. SaffranspannkakaLäste på fb hur min väninna Anna som bor i Visby satt och längtade efter att hennes saffranspannkaka skulle bli klar
Saffranspannkaka med salmbärssylt. Till just den här pannkakan har jag fuskat med köpesylt, eftersom jag befinner mig på tok för långt från Gotland just nu
Brukar servera saffranspannkakan med björnbärssylt/marmelad eller med björnbär samt hallon från frysen som värms upp och sockras lite och så lättvispad grädde
Sylt. Saffranspannkaka. Sylt. Grädda längst ner i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter Saffranspannkaka. som passar perfekt att göra när man har lite tomtegröt över
Servera med en god sylt, idag blev det svartvinbärssylt, och en klick lättvispad grädde. Till dessert en saffranspannkaka, klassisk gotländsk juldessert som passar extra bra efter lutfisk
Servera som ostkaka - dvs med en klick sylt och lättvispad grädde. Ett bra substitut när man är som mest sugen är att göra den här ljuvliga saffranspannkakan, den påminner ganska mycket om ostkaka, men är löjligt enkel att göra
Servera med vispad grädde och valfri sylt Receptet är avsedda för 4 personer. Blanda mjöl och saffran. Vispa ägg, mjölk, saffran och mjöl till en slät smet
Gyllengul och alldeles förförande god tillsammans med vispad grädde och en klick sylt. Det finns dock en annan julig efterrätt som ligger hack i häl med ris a la maltan när det kommer till smarrighet, och det är saffranspannkaka
Servera puddingen ljummen med lättvispad grädde och någon god sylt. Det är något mittemellan gotländsk saffranspannkaka och småländsk ostkaka, och tillkom efter en kylskåpsrensning där det både fanns lite överbliven risgrynsgröt och en burk Keso som behövde tas omhand
Björnbärsmarmelad, eller valfri sylt/marmelad, färska bär är också gott. För er som börjar längta efter julsmakerna vill jag tipsa om denna helt ljuvliga saffranspannkaka med mandel