Saltlake för att röka fisk recept

Varmrökt lax på mitt vis

Varmrökt lax på mitt vis

När jag röker lax gör jag helst en saltlake. Jag tänker på en omtyckt fisk som jag tror att många börjar med när de precis fattat intresse för rökning
Vänergös i mitt kök

Vänergös i mitt kök

Nyfångad fisk som tillagas omgående över elden eller med lite modifikation, efter ett dygn i saltlake är enkelhetens sätt
Grilltips i skövde nyheter.

Grilltips i skövde nyheter.

De innehåller massa aromater, e-nummer, konserveringsmedel, saltlake etc. Först & främst tycker jag att man skall ha en termometer när man grillar

Matrelaterad historia - blandat

* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. Konserverad genom att invändigt ingnidas med socker (för större fiskar)
Bokrecension: Rök

Bokrecension: Rök

Extra viktigt är om man ska salta eller ha köttet i saltlake några dagar. Vill börja med att säga att om du gillar att grilla och är redo att ta ett steg i riktningen att bli grannskapets pitmaster så är detta boken för dig

Rökt lax på grillen

Sen lägger du laxen försiktigt i saltlaken med skinnsidan upp. Blanda salt, socker och vatten till en saltlake

Wienerköket avsnitt 12

Fläsket får ligga två månader i en mild saltlake som innehåller enbär och många andra ingredienser som varje familj bevarar som en hemlighet