Jag serverade gräddkokt savoykål till fisken, så himla gott. Vi har alltid varit dåliga på att få i oss fisk, men vi försöker skärpa till oss och numera äter vi fisk minst en gång i veckan
Tina fisken om den är fryst och torka av den. Fräs savoykålen snabbt i smör. Fisk,. 1st huvud savoykål, strimlad. Låt fisken stå i ugnen i 125grader tills den har en innertemperatur på 54 grader. 1st huvud savoykål, strimlad
Söndag - Helstekt fläskfilé med gräddkokt savoykål. Fisk eller skaldjur, ja, det ena eller det andra bör man ju äta minst en gång i veckan, gärna oftare
Servera exempelvis tillsammans med hemmagjort potatismos och förvälld savoykål. Nu ska det hur som helst strax bli middag i huset, och eftersom det är tisdag idag så bör det ju vankas fisk, eller vad säger ni
½ litet savoykålshuvud. Servera gärna fiskbiffarna med smörstekta grönsaker efter säsong och tillgång och gärna med kokt potatis eller potatismos till (eller blomkålsmos om du vill sänka ditt kolhydratsintag lite och/eller ogillar potatis)
Finstrimla savoykålen och blanda den med ingefära och finhackad chili. Gott till både fisk och kött. Som jag skrev igår har jag ett huvud savojkål att göra av med denna vecka
Gott att bara ta ett glas eller till smakrika rätter av fågel, gris eller stekt fisk. 400 gram kål (vitkål, spetskål, savoykål eller svartkål). 400 gram kål (vitkål, spetskål, savoykål eller svartkål)
Vi serverade med stekt savoykål. För några år sedan åt jag en fanatisk fisk på restaurang Viktor i Umeå (det var då en av Sveriges guldkrogar, fantastisk mat
Stekt savoykål. Det finns stort bortfall i produktionsleden (frukter och grönsaker som slängs om de inte ser perfekta ut, djur som dör på bondgårdar, fisk som dödas utan att ätas osv), mycket slängs på grund av konstiga bästföredatum i affärerna, men väldigt mycket beror faktiskt på saker som du och jag kan påverka
Blanda ner den strimlade savoykålen. " För jag vet inte vart detta kommer ifrån - men måltider utan kött eller fisk får spontana buu-rop från mina små sötnosar
Var dags mat - Halstrad lax med gräddkokt Savoykål. Halstrad lax med gräddkokt savoykål, 4 port 600 gr lax Savoykål 2 dl grädde 1 msk smör Salt och peppar Strimla och tvätta kålen. - ljuvlig fisk som delar sig i flagor och den goda smaken av smör och sommar 6oo gr torskrygg 100 gr smör ½ gurka, urkärnad i bit