Schnitzlarna gör jag på benfria fläskkotletter som jag bankar ut och idag panko-friterade jag dem vilket ger dem en helt annan krispighet än vanligt panering
Klicka ut en tsk Dijonsenap på varje bit schnitzel. Tips är att använda en köttbank eller lägga köttet mellan på bakplåtspapper och banka ut med en träkavel
Det är inte bara folket som är trevliga utan även maten som är otroligt god därför gjorde vi en liten variant av något som vi vanligtvis äter när vi åker på besök
Schnitzel är en rätt som består av en mörad bit kött, som paneras och friteras eller steks. Schnitzel görs oftast av skinka och kalvkött men även kyckling och kalkon
Men så blev jag sugen påschnitzel och bankade ut kotletterna istället. Själv är jag uppvuxen på Södertörn men flyttade upp till släktgården i Ångermanland, här i Imnäs trivs jag
Pensla köttkanterna med äggvita och lägg dom andra köttskivorna ovanpå. Vanligtvis används schnitzel, men jag brukar använda benfri kotlett som jag bankar ut till tunna skivor
Inlägget Karadjordjevics schnitzel dök först upp på Balkan Mat. Lägg skinka och ost på långsidan och rulla ihop den hårt, stoppa sedan in kanterna lite på samma sätt som du viker strumpor
Salta och peppra varje kotlettpå båda sidor. Skölj och dela sockerärtorna på längden, skölj och dela rädisorna i kvartar och skölj och finhacka gräslöken
Idag stod det fläskschnitzelpå menyn och till det gjorde jag ett brynt vitlöks- och persiljesmör, detta fick sällskap på tallriken av ugnsklara potatisar från frysdisken