Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones. Finns det något lyxigare än att börja helgmorgonen med nybakat bröd
Så nu fick det bli scones, som jag inte gjort på hur länge som helst, med lite matigare touch. Att göra eget matbröd tycker jag är otroligt roligt och gott men tyvärr tar det ju ganska lång tid, för det mesta, med jäsning m
Blanda ihop ägg, yoghurt och olja. Låt sconesen svalna på galler. Dela degen i fyra delar och lägg dem i små bakformar klädda med smorda bakplåtspapper
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ihop med de blöta. JordnötssmörsSconesmed chokladglasyr1 1/2 c mjöl2 msk socker2 tsk bakpulveren nypa salt2 msk olja4 msk jordnötssmör1 tsk vaniljsocker1/2 c växtdryckVärm ugnen till 200 °c. Glasyr1/3 c florsocker1/2 msk kakao1 msk jordnötssmör1 msk växtdryckMixa ihop allt och häll över scones när de svalnat något. 2 msk olja
Men skam den som ger sig, vi provade i morse igen, denna gången med Håkans geniala idé att pensla pappersformarna medolja och ställa dom på plåt istället för i muffinsplåten
I morgon blir det nog en tur till Helsingör och det ska bli mysigt att få umgås med sonen en dag. Blanda de torra ingredienserna och rör i olja och yoghurt