Minikladdkakor med segkola av center eller plopp. 4,5 dl socker(jag tar hälften vanligt och hälften råsocker). 2,25 dl mjöl. 150 g smält smör. 4,5 dl socker(jag tar hälften vanligt och hälften råsocker). 2,25 dl mjöl. 150 g smält smör
Tomtens munsbitar med chokladtryffel, kola och jordnötsfudge, vit chokladfudge med tranbär + mjölkchokladfudge med salta jordnötter samt min lassiska segasmörkola med lite olika smaksättningar
Jag älskar kolor men kan tycka att bara göra en helt "vanlig" kola kan bli lite trist. Kolan har inte en supertydlig ölsmak men ger mer en djupare ton till kolan och en humle-eftersmak
Häll smeten i en smörad form och fördela dumlekola lite "här och där" i smeten. Ugn 175*. In i ugnen på 175 grader i 18-22 minuter. 5 msk kakao. 10-15 dumlekolor
Är den seg som kolan ska vara så är den färdig att hällas upp. Det är ju så kul att baka, framförallt gott, och det tycker barnen med så idag gjorde vi dessa chokladmuffins/cupcakes med hemgjord kolasås, italiensk marängsmörkräm toppade med centerbitar
Gör kulprovet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg. De består av en mördegsbotten med mjuk härlig kolafyllning på och täckt med mjölkchoklad, ja små godiskakor helt enkelt
En chokladig dröm med marshmallows, jordnötter och segkola. Risken är bara att sockerbehovet triggas igång ordentligt efter man ätit den, men den risken får man ta för några minuters fullständig njutning
Vispa en minut tills nougaten blivit lite seg i konsistensen. Häll kolan över nougaten och låt svalna. 150 smör. Ingredienser Kola – Del 3. 1,5 dl grädde. 1,5 dl socker. 1,5 dl ljus sirap. Sätt ugnen på 175 grader. 5. Koka upp socker, sirap och vatten i en kastrull till 150 grader, använd en termometer. Instruktioner Kola – Del 3. Koka ihop allt till kolan förutom smör till 118 grader. 150 smör 3 dl socker. Ingredienser Kola – Del 3. 1,5 dl grädde. 1,5 dl socker. 1,5 dl ljus sirap