Den får en härlig smak av krossad tomat och sherry. En god sill som man gör med matjessill. Man kan hoppa över sherryn men den tillför det lilla "extra" i smaken
Sillen behöver 2 dygn på sig för att bli klar. 1 burk inläggningssill 1 dl portvin ½ dl torr cherry 20 kryddpepparkorn 1½ dl vatten 1 dl strösocker ½ dl ättikssprit 12 % 4 kryddnejlikor 3 lagerblad 1 röd lök, skivad Blanda portvin och cherry, koka. - Läs hela inlägget här 1 burk inläggningssill
Ytterligare en variant på sill. 1 dl socker 1 dl tomatpuré 1/2 dl klippt dill 1/2 dl hackad rödlök 2 msk olja 1/2 dl Sherry (smaka ev. av med liter mer) 3 burkar matjessill filéer, klippta Gör så här
Blanda tomatpuré, sherry, socker, matjessillspad och dill. Lägg ner fiskbitarna och låt gärna stå kallt till nästa dag för att sillen ska dra åt sig smak
Att lägga in sillen själv är verkligen något som ger resultat, det är så mycket godare. I år gör jag det som tar längst tid, jag har köpt färska sillfiléer som jag ska vattna ur, sedan lägga in och smaksätta före jul
Häll över sherry och låt stå en stund. SillgratinSill blir det ofta över för mig, alla äter massor men jag älskar att göra sill så det blir massor över