Börja med att hacka chili och vitlök och schalottenlök och fräs detta i rikligt med olja. När detta är klart håller du på grädden, lite av spadet från kräftstjärtarna och saften från en halv citron
) och dels i matlagning (kolla gärna in mina tidigare recept på Tunnbrödsrulle med varmrökt lax, kräftstjärtar och saffranskeso och Apelsin- och saffransmakande bulgursallad med varmrökt lax ) Den här pastan känns lite lyxig och festig sådär med dess ingredienser men är ju så oerhört enkel och nsabb att laga och jag tycker nog att den funkar perfa även som vardagsrätt såhär mitt i veckan (fast jag brukar käka den till helgen)
2 port200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)½ gul skivad lök½ skivad purjolök1 hackad tomat200 g körsbärstomater½ paket saffran1 krm cayennepeppar1 msk mango chutney1 ½ dl créme fraiche½ dl vattenFräs löken och den. 200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)
Servera med nykokt pasta, färskmalen svartpeppar och avocado om du tycker om det. För att göra det till festmåltid kan du dekorera med blåmusslor i skal och dill
) Starta pastakoket och börja sedan med att skala vitlöken och hacka schalottenlöken. Häll av pastan när den kokat färdigt och blanda såsen med pastan innan serveringen
mat, recept, pastasås, kräftsås, skaldjurspasta, kräftpasta, kräftstjärtar, kräftor, skaldjur. Kräftstjärtar i dillkryddad syrlig sås - god och enkel pastasås på vitt vin, creme fraiche, liten skvätt vispgrädde och kryddad med dill samt lite färskrivet citronskal och ett par purjolöksringar att strö ovanpå
Middagen blev en skaldjurspasta där jag gjorde gjorde såsen och Per pastan. Har du ingen egengjord räkbuljong kan du testa dig fram med någon annan buljong eller fond
Du kan ju tänka er hur ful katten var när jag luffsade hem i lördagsnatt efter en trevlig fest, det såg ut som hon hade haft en fight med platt-tången och fått storstryk