Strimla spetskålen och fänkålen och skölj noga i ett durkslag. Blanda olja, senap, vinäger och honung i en skål och mixa med mixerstav till en tjock vinegrette
Servera med kokta små fina potatisar och en senapssås av gräddfil blandat med Gravleijs senap. Gravlaxlindad sej på bädd av spetskålSpetskål, strimladPurjolök, finskivadSkal och saft av citronSejfilé eller annan vit fiskGravad laxSalt och peppar Blanchera spetskålen genom att hälla kokande vatten på den
Blanda samman olja, grädde, mjölk, pressad citron och senap. Denna veckas vegetariska recept blir en smakrik ugnsrostad spetskål med rosa rödbetsbulgur
3 st Spetskål. 1 tsk Senap Dijon. 1. Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar