Steka förvällda kantareller recept

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Kantareller. Rensa och borsta kantarellerna, skölj vid behov. kantareller. Garnera tallriken med 4–5 syltade kantareller och servera. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Smörstekt torsk med kantareller

Smörstekt torsk med kantareller

Idag var jag ute på sommarens premiärjakt efter kantareller. Jag hittade inte så mycket kantareller men de få som jag fick ihop blev till en riktigt smarrig middag
Viltgryta med kantareller

Viltgryta med kantareller

ghee att steka i. Snabblagad viltgryta med kantareller. ca 2 - 3 dl förvällda gula kantareller. 1 näve torkade trattkantareller eller trumpetsvamp. ca 2 - 3 dl förvällda gula kantareller. 1 näve torkade trattkantareller eller trumpetsvamp
Lammgryta med kantareller och enbär

Lammgryta med kantareller och enbär

I helgen som gick så gjorde jag en riktigt härlig höstig lammgryta med kantareller och enbär i. Ingredienser1 kg lammsteksalt och pepparsmör 2 gula lökar ca 3-4 morötter 6-7 stötta enbär ca 4 dl förvälldakantareller 1/5 tsk malda kryddnejlikor5 msk vetemjöl 3-4 dl vatten några matskedar hemmagjord köttfond eller 1 st köpt buljongtärning 1 lagerblad 3 dl matlagningsgrädde 1 msk svartvinbärssaftlite hackad persiljaBörja med att dela steken i mindre bitar. Efter ca 60 min så steker du kantarellerna i lite smör, häller över i grytan tillsammans med grädden och svartvinbärssaften, kanske lite mer salt och peppar. ca 4 dl förvälldakantareller
Toast med kantareller och taleggio

Toast med kantareller och taleggio

Lägg på ett lock och låt brödskivan stekas klart och osten smälta ner. Om du, liksom jag, änvänder frysta kantareller så här i december så se till att krama ur så mycket vätska som möjligt
Renskav med kantareller och lingon

Renskav med kantareller och lingon

Lägg i kantarellerna och låt dem steka på ett tag. Det går snabbt och är enkelt och har man kantareller i blir det som en symfoni från de norrländska skogarna
Kantarellpaj med bacon

Kantarellpaj med bacon

Börja med att steka baconet, lägg i löken och kantarellerna och låt allt få fin färg. Så en paj med kantareller och bacon blir jättegod