Svensk ansjovis krydda recept

Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Personligen så har jag minskat ner på den totala köttkonsumtionen och väljer istället svensk kvalitetskött när jag väl äter kött
PÅSKENS MAT - EN RECEPTKAVALKAD

PÅSKENS MAT - EN RECEPTKAVALKAD

En sallad jag ofta gör på sommaren till grillat är det här svenska ceasarsalladen. En vegetarisk variant, om man då äter fisk, för den innehåller ansjovis
Juliga, italienska köttbullar på LCHF-vis

Juliga, italienska köttbullar på LCHF-vis

I vanliga fall brukar jag göra mina julköttbullar på kalvfärs, och krydda med ansjovis, kanel, ingefära och kryddpeppar, men till vårt julknytis i min italienska grupp igår gjorde jag i stället några italieninspirerade bullar
Glöggkalas

Glöggkalas

Jag provade att göra egen glögg eftersom den som finns att tillgå i den svenska butiken är den vanliga tråk-vinglöggen från Blossa
Dagens recept: Ansjovispytt

Dagens recept: Ansjovispytt

Krydda med litet vitpeppar - salt behövs inte då både ansjovis och oliver är salta. Krydda i detta fall med litet salt och nymald vitpeppar

En liten intervju med Sofia

Hur vågar du ställa den här frågan till en halv svensk halv italienare. Ansjovis. Båda kryddade med lite ebola tack
Kycklingleverpastej

Kycklingleverpastej

Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn. Kycklingleverpastej – hemlagad bakad leverpastej till jul av kycklinglever och fläskfärs kryddad med konjak
Torskrygg med ansjovissmör

Torskrygg med ansjovissmör

Jag brukar bara krydda dem med lite vitpeppar och kanske en örtkrydda som körvel. Han serverar fisken med brynt svamp, bakad schalottenlök, syrad schalottenlök, västerbottenkrokett och ansjovissmöret
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Anges anchovy i ett utländskt recept är det sardell och ej svenska anjovis som gäller. Det som säljs på burk under namnet ansjovis i Sverige är oftast inte fisken ansjovis utan inlagd och kryddad skarpsill(Sprattus sprattus)

Klimatsmart mormorsmat

Gärna svensk husmanskost som kåldolmar, kålpudding, rotmos, Janssons frestelse och rårakor. Jag tar nog mer sirap i kålpuddingen än mamma gör och i steksåsen har jag ingen ansjovis som mormor hade
Tekniska problem

Tekniska problem

Jag läser ju en hel del LCHF-bloggar och det börjar komma allt fler recept på svensk julmat nu. Lägg på ett lager ansjovis
Snabb umamispaghetti

Snabb umamispaghetti

Krydda med chili, peppar och örter. 1 burk sardellfiléer (inte svenskansjovis som egentligen är skarpsill inlagd för att smaka lite som sardeller)