Du kan gärna göra tårtbottnarna några dagar/veckor tidigare och frysa in den. Tårtan är täckt med mango- och passionsfuktsgelé och kanterna är täckta med italiensk maräng som jag bränt av med en brännare
Jag fyllde tårtan dagen innan och använde färdiga tårtbottnar den här gången. Dela de jordgubbar som du har kvar och fördela dem över tårtan varvat medmaränger, hela eller krossade
Tårtbottnarna. Chokladtårta med Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Tårtan blir supersaftig medmarängsmet ovanpå sockerkakssmeten. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Tårtbottnar. Ta bort skålen från värmen, vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Då maräng basen till smörkrämen på något sätt trollar bort smaken av smör och lyfter fram den goda smaken av chokladen
Till mors dag hade vi hunnit få rabarber i trädgården och sugen på jordgubbar hade jag hunnit bli med så fyllningarna fick bli rabarber- & jordgubbskompott och hemkokt vaniljkräm
Skiva av toppen av tårtbottnarna så att de är platta och inte välvda. Chokladmarängsmörkräm. Vispa ihop det smälta smöret med äggvitor, strösocker och vaniljsocker poröst
Lägg nu de marinerade jordgubbarna på en av tårtbottnarna och sedan bred på med vispad grädde. Tårtan med många namn och för mig är det Brittatårta som jag växte upp med och eftersom mamma kände någon som hette Britta trodde jag då att det var hennes recept, men med åren så vet jag att det inte var så