Tills förra året då jag hittade det perfekta receptet från Tårtspecialisten men eftersom jag satsar på Glutenfritt så har jag fått ändra receptet liiite grann
Många av er har efterfrågat recepten, så här kommer de i sin fulla längd. I Nummer 13 av Damernas Värld bakade jag ett jobb med lager på lager desserter
Istället för fyrkantiga bottnar som man rullar ihop kan bottnarna skäras ut i vilken form som helt, tex vanliga runda tårtbottnar och man gör en traditionell rund tårta i flera lager istället
Tårtbotten receptet kommer ifrån Linnéa Seidels bok Livets goda. Idag har jag och T bakat tårtbottnar. Receptet är likt det som min mamma använder och fått av en gammal kollega dock så innehåller detta recept potatismjöl
Mät upp mjölk, kakao och strösocker i en kastrull. Vispa till en jämn blandning och låt koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna
Följ i övrigt vårt recept. DAGENS RECEPT 15-01-25MARÄNGGLASSDet här kan bli mångas förtjusning - en riktig överraskningsefterrätt med glass under ett luftigt marängtäcke
Det tog inte många minuter förrän mejlen började droppa in med frågan ”KAN MAN FÅ RECEPTET. Min tanke med tårtan var att skapa ett enkelt tårtrecept med en botten som inte behöver delas i flera lager
Men jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på tårtbottnar som jag använder. Dom blir så höga och fina och det är verkligen ett toppen recept
Lägg ihop tårtbottnarna med krämen mellan och toppa med grädde och bär strax innan servering. Jag tänkte också bjuda på ett recept på en riktig tårtklassiker, nämligen en marängtårta med crisp och sagolikt god fyllning