Det är hummerstjärtarna jag använder i dagens recept. Tournedos Homard – hummertoppad oxfilé med hummerreduktion och champagneskum, knaprig ostronskivling och lila brysselkål på mâche – recept 4 personer. 800 g oxfilé (mittbiten)2 färska humrarbrysselkål (lila)mâchesallad200 g ostronskivlingsnacksmorötter (små)ärtskottsmör- och rapsoljespray(Jag börjar med hummerreduktionen nedan. Sätt ugnen på 125 grader och parera oxfilén. Hummerreduktion – receptsmör att steka i2 humrar (skal och innanmäte från två humrar, ej köttet)3 msk tomatpuré½ purjolök1 palsternacka½ dl cognac3 dl vitt vin7-10 dl vattenkoncentrerad hummerfond efter smak (ca ½ dl)vetemjöl att toppreda med. Champagneskum – receptsmör att steka i1-2 schalottenlökar (finhackad)2-3 msk koncentrerad grönsaksfond2 dl mjölk3 dl vispgrädde3+1 dl champagneHacka schalottenlöken fint. 800 g oxfilé
Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration. Saker som är billigare än en ekologisk oxfilé men fortfarande lika näringsrika och goda
Recept för 4 personer om huvudrätt (vi kommer dock servera som ½-portioner). 700 gram rumpstek (biff eller oxfilé). Rör ned chili och morot i avkoket och koka upp, reducera till halva mängden (ca 10-15 minuter). 700 gram rumpstek (biff eller oxfilé)
Ett eget recept på Mango Daiquiri testade vi på. Obegränsat med oxfilé, fläskfilé, kycklingfilé och till det en mastodont salladsbuffé, massor med olika såser och potatisgratäng, klyftpotatis och ungsrostade rotfrukter
Här får en helstekt kotlettrad smak av en ljuvlig sås inspirerad av Verner Vögelis recept med två sorters senap – fransk dijon och klassisk svensk, schalottenlök, persilja och vitt vin