Receptet kommer från Jan Hedhs bok 277 sorters kakor, en himla bra bok med massa goda kakor och bakverk som småkakor, biskvier, mazariner, maränger, Petit-fours, tebröd, smördegsbakverk, flarn och massa annat gott
Kvarg Havre Tebröd. Ni kanske minns att jag för en tid sedan gjorde dessa krämigt goda bröd. Den här gången valde jag att använda kvarg istället för creme fraîche och det blir gott så också
Om jag minns rätt hette de tebröd. Det här potatisbrödet påminner om det tebrödet och jag fördes tillbaka i tiden när jag var barn och åt tebröd med te
Tebröd med Bönor och Kvarg. I dessa bröd smakar man inte bönorna, utan de tillför protein till brödet. Jag experimenterade lite i köket och ville testa hur bönor passar i bröd
Sätt ugnen på 175˚. C. Skålla och skala mandeln. Om du har matberedare gör så här. Mixa tills mandeln är finhackad, lägg i florsockret och fortsätt att mixa
Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln. Om du har matberedare gör så här. Mixa tills mandeln är finhackad, lägg i florsockret och fortsätt att mixa
Tebröd. tsk torrjäst. tsk torrjäst. Nybakat bröd är gott och doften som sprids hemma är himmelsk. Jag har använt mig av råg- och fullkornsmjöl, men det går lika bra att använda vetemjöl
Smält farinsocker, honung, margarin och vatten i en kastrull. Tillsätt kryddorna. Blanda rågsikt och bakpulver och rör ner i den avsvalnade kryddblandningen