Tilltugg rose vin recept

Vinprovning med mat

Vinprovning med mat

Jag kom på lite sent att jag ville blogga om detta, helt enkelt eftersom ingen annan tog foton och hade sig, men jag kom över det och sprang ut och hämtade mobilen i väskan, så nedan följer en beskrivning av de första tilltuggen medan ni får se bilder på de senare
Paella och Gino i knyte över elden

Paella och Gino i knyte över elden

Tilltugg i loppisfyndad låda med rosé sangria. Sangria är perfekt på sommaren när man vill tömma slattar ur alla vinboxar som man samlar på sig

Nyårsfirande 2011/2012

Häll över vin och låt det koka in. Rosévin. Trots att vinet är gjort på röd druva är det mycket ljust. Privatimporterat direkt från vinodlaren Peter Marxen i Bingen, Tyskland, så detta vin återfinns inte normalt sett i svensk handel
Vårmeny för dagar när livet är ovanligt lätt att leva

Vårmeny för dagar när livet är ovanligt lätt att leva

Sätt dig på balkongen eller uteplatsen, sippa på vinet och ta lite tilltugg – glöm inte vännerna. Det är botemedlet mot vintern och allt frysande, alla uppdragna axlar som har skyddat mot novembers tristess och februaris snöyra
Fiskeänkan serverar lax

Fiskeänkan serverar lax

Vi drack iskallt rosévin och åt lite tilltugg vid poolen först. Sallad med citron vinägrett. Perfekt vinmat

Gott att dricka!

Ett perfekt vin till varma vår och sommardagar och lite härligt tilltugg eller enklare mat. Ett franskt rosévin som är relativt nytt och har årgången 2014. Vinet finns att beställa från Systembolaget och har en alkoholhalt på 10,5%. A French rose wine that is relatively new and has vintage 2014
Äppelspritzer med blåbär

Äppelspritzer med blåbär

Supergoda tilltugg med aprikos. « Mexikanskt ris och grillade räkor The Yellow Rose of Texas ». Vitt vin eller mineralvatten
Vintips till fredagen

Vintips till fredagen

Superenkelt tilltugg till glöggminglet. På kvällarna har det blivit vin till middagen, mest rosé och rödvin
Pissaladière – pizza från Provence

Pissaladière – pizza från Provence

Gott som ett tilltugg till ett glas rosé i sommarskymningen – eller som en pizzamiddag med sallad. Det här behövs till 2 personer (huvudrätt) eller 6 pers (tilltugg)
Hemgjord glögg

Hemgjord glögg

Servera glöggen rykande varm men inte kokt tillsammans med mandlar och russin och lämpligt tilltugg. Den dricks som den är, spädd med lite vatten som en het nubbe till sillen eller i mildare variant utblandad med vin, portvin och kanske en liten skvätt konjak eller armagnac för smaken
Frankrike på bordet

Frankrike på bordet

Till tilltuggen. Skölj av saltet hastigt och blanda löken med vinäger i en skål. Till tilltuggen. Blanda äggula, vinäger, senap, salt och peppar
Håkans ljusa smaker i mörka november

Håkans ljusa smaker i mörka november

Till tilltugget. God aptitretare till både öl och vin och bra på en buffé. Till tilltuggen. Finhacka löken och lägg den i en kastrull med vinet

Kall, torr & gratis

Detta är ett bra sätt att lära sig vin – gå tillsammans några stycken och köp flaskor från ett område eller i en liknande stil, köp lite olika tilltugg och testa er fram till vad som passar till vinerna

Vinprovning med tilltugg…

Som tilltugg blev det tunnbrödssnittar fyllda med Philadelphia vitlök & örter samt ruccola, coctailtomater & mozzarella

Enkel vårbuffé

Toppenmat på din buffé eller bara goda tilltugg inför vanliga middagen. Vita viner. Rosévin. Röda viner. Håkan Larsson är mat- och vinskribent och vinredaktör på facktidningen Allt om Vin