Jag kom på lite sent att jag ville blogga om detta, helt enkelt eftersom ingen annan tog foton och hade sig, men jag kom över det och sprang ut och hämtade mobilen i väskan, så nedan följer en beskrivning av de första tilltuggen medan ni får se bilder på de senare
Häll över vin och låt det koka in. Rosévin. Trots att vinet är gjort på röd druva är det mycket ljust. Privatimporterat direkt från vinodlaren Peter Marxen i Bingen, Tyskland, så detta vin återfinns inte normalt sett i svensk handel
Sätt dig på balkongen eller uteplatsen, sippa på vinet och ta lite tilltugg – glöm inte vännerna. Det är botemedlet mot vintern och allt frysande, alla uppdragna axlar som har skyddat mot novembers tristess och februaris snöyra
Ett perfekt vin till varma vår och sommardagar och lite härligt tilltugg eller enklare mat. Ett franskt rosévin som är relativt nytt och har årgången 2014. Vinet finns att beställa från Systembolaget och har en alkoholhalt på 10,5%. A French rose wine that is relatively new and has vintage 2014
Gott som ett tilltugg till ett glas rosé i sommarskymningen – eller som en pizzamiddag med sallad. Det här behövs till 2 personer (huvudrätt) eller 6 pers (tilltugg)
Servera glöggen rykande varm men inte kokt tillsammans med mandlar och russin och lämpligt tilltugg. Den dricks som den är, spädd med lite vatten som en het nubbe till sillen eller i mildare variant utblandad med vin, portvin och kanske en liten skvätt konjak eller armagnac för smaken
Detta är ett bra sätt att lära sig vin – gå tillsammans några stycken och köp flaskor från ett område eller i en liknande stil, köp lite olika tilltugg och testa er fram till vad som passar till vinerna
Toppenmat på din buffé eller bara goda tilltugg inför vanliga middagen. Vita viner. Rosévin. Röda viner. Håkan Larsson är mat- och vinskribent och vinredaktör på facktidningen Allt om Vin