Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. Det är en klassisk, italiensk efterrätt, och det finns en mängd olika varianter på den
Den blir bara godare av att stå ett tag, tiramisun kan även förberedas dagen innan. Läggäggulorna i en skål och tillsätt sockret, vispa till en jämn och pösig smet
Min Tiramisu smakade väldigt mycket kaffe och som följd av för långdoppning blev kexen också väldigt mjuka så desserten blev något lite för lös för att vara perfekt
En tiramisu kan göras på så många olika sätt. Det fungerade utmärkt. Jaggjorde alltså en tiramisu där jag doppade mina savoiardkex i en blandning av kaffe och kahlua
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Men jag älskar Tiramisu. Jaggillar inte kaffe. Men Tiramisu, det kan han. Jag älskar dock citron, men vill inte – till skillnad från många andra – ha den i min tiramisu
Vispa äggulorna,sockret och vaniljsockret poröst. Vispa lätt upp mascarponen och vänd ner i äggsmeten. Ta fram dina glas och doppa kexen i kaffet och spriten
Fantastisk tiramisugjort på mitt vis utan likör. Krämig och ljuvligtgod. Förbered den gärnadagen innan servering för godast smak och bäst konsistens på tiramisun
Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Tiramisu. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225g mascarpone eller 150 gkvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao. 12 st ägg 4 msk strösocker. 12 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225g mascarpone eller 150 gkvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas)