Lyft upp revbenen och låt dom rinna av, dela dom i mindre bitar och lägg i ugnsfast form. Revbenen här nedanför är inte från vår tillagning, det är Affes kära mor Siri som fixade till dom förra julen och dom var goda också minsann
Godaste revbenen everMåste dela med mig av ett recept jag gjorde till jul. Jag brukar inte lyckas med revben alls men nu hade jag fått tag på ett recept jag ville ge ett försök
Ta sedan ur köttet och lägg det i en ugnsfast form. Receptet kommer från boken "Jul med Ernst" och det är asså allas vår alle (säger man så ens) Ernst som har hittat på receptet
Lägg revbenen med benen nedåt i en ugnsplåt. Fikonglaserade revben, rostade rotfrukter, sås och en sallad på brysselkål, rödkål, äpple, solroskärnor och stekt halloumi
Idag köpte jag tjockarevben. Jag har upptäckt att det finns fler styckdelar i affärerna kring jul, så om man vill prova knorr eller grisfötter så kan man passa på
Jag ligger lite efter med bloggandet, denna rätt åt vi precis innan jul för att min kära Hustru ville ha tjockarevben och var rädd att dessa skulle saknas på släktens julbord
Smörj en ugnssäker form och lägg i revbenen, spara såsen till pensling. Igår åt vi goda tjockarevbenssjäll från grisen vi köpte precis innan jul av en bekant
Skär två svartrötter i lika tjocka skivor som två mindre palsternackor. Julskinka - check (inte den som ska bjudas på till jul - lovar) och revbenen är kokta
Lägg revbenen på en stor ugnsplåt med bakplåtspapper och pensla alla bitar. En riktigt beef jerky görs av tunt skuret, magert kött som får en saltmarinad kanske en halvtimme-timme före den torkas timvis i ugnen på låg temperatur