Lång gräddningstid ger underbart söta tomater. stora tomater av bästa sorten (man kan även använda körsbärstomater, men förkorta då gräddningstiden i ugn)
Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstekt medisterkorv fylld med tomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
Lägg på hela körsbärstomater och smula över fetaosten. Tja, så blev det körsbärstomater igen. 4 portioner5 kokta kalla potatisar i skivor2 paket bacon (à 140-150 g)1 stor purjolök, skivad1 squash, skivad10 körsbärstomater1 paket fetaost (150 g)SmörOlivoljaSaltSvartpeppar. 10 körsbärstomater
Klyfta även tomaterna och lägg över allt i formen. 5-6 port200 graderca 30 min800 g falukorvsenapost2 gula lökar2 tomaterSmörj en ugnssäker form. 2 tomater