Tomatpaj recept

Tomatpaj och kallskuret!

Tomatpaj och kallskuret!

Men nu blir det tomatpaj. Tomatpaj kan jag tycka låter ganska banalt, men det är faktiskt gott. Till tomatpajen serverades parmaskinka, salami, vattenmelon och getostkräm
Tokgod Tomatpaj med Mozarella

Tokgod Tomatpaj med Mozarella

Tokgod tomatpaj med mozarella 12 pers Pajdegen. På studentfesten i Lördags bjöd vi också på flera sorters pajer
Färgglad Tomatpaj

Färgglad Tomatpaj

I går gjorde jag en riktigt smarrig Tomatpaj. Har gjort liknande paj flera gånger förut men brukar inte gå efter något speciellt recept utan improviserar utefter vad jag har hemma
Tomatpaj med feta och basilika

Tomatpaj med feta och basilika

Basilikan passar fint till tomatpajen. ©Hummus och Pannkaka. Lyktor med ljus ger skön stämning. Den här goda pajen har smak av Italien och passar fint på buffébordet
Tomatpaj a la Gourmetmorsan

Tomatpaj a la Gourmetmorsan

Av dessa söta underbara tomater är också denna tomatpaj himmelskt god. Tomat är en av Sveriges mest använda grönsak
Tomatpaj

Tomatpaj

Ugn 225 grader. Rulla ut degplattan med papper på en plåt. Vik en dubbelkant runt om och nagga väl. Skeda ketchupen över plattan i ett jämnt lager
Tomatpaj med mozzarella

Tomatpaj med mozzarella

Paj är så bra. Den finkar alltid på en buffé, till picnick, lunch, middag. Det finns hur många olika varianter till fyllning som pajskal
Tomatpaj med fetaost och oliver

Tomatpaj med fetaost och oliver

Pajdeg120 g smör 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 2 msk vatten 1 krm salt. Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Tomatpaj med fetaost

Tomatpaj med fetaost

Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, 24 cm i diameter
Små tomatpajer

Små tomatpajer

Pajdeg. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Tomatpaj med mozarella

Tomatpaj med mozarella

Paj är så bra. Den finkar alltid på en buffé, till picnick, lunch, middag. Det finns hur många olika varianter till fyllning som pajskal
Italiensk tomatpaj med salami

Italiensk tomatpaj med salami

Lägg mjöl och bitar av smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vermouth och kör tills det bildas en degboll
Tomatpaj

Tomatpaj

en fantastisk tomatpaj med en massa gott i. I söndags klippte jag gräs medan Mamma stod i köket och lagade middag
Tomatpaj

Tomatpaj

Pajdeg. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg