Hej mamma, här kommer ett recept till dej och din julklapp. Jag fortsätter pâ fänkâlstemat. Var dock försiktig, för mej blev det lite för mycket grönsaker för att allt skulle rymmas in i paketen
Dela degen i två delar. Skär 2 cm breda bitar och vira dem runt två fingrar ett par varv och avsluta med ett varv tvärs över och lägg änden under bullen
Dela upp degen i två delar och skruva till två stora eller fyra mindre baguetter. Lägg dem på bakplåtspapper, snitta dem försiktigt tvärsöver och grädda dem sedan i ugnen i ca 30 minuter för stora baguetter och ca 20 minuter för mindre baguetter
Lime & blåbärBlanda i skal från två lime och rulla i blåbärspulver. Mixa ihop samtliga ingredienser i en bra matberedare som klarar att mixa smeten
Sedan ta två gafflar och dra försiktigt isär fläskbogen. Långkoka din fläskbog
Olja in din Slowcooker och putsa och rensa sedan bort fettet på din fläskbog (alt pulled pork)
Blanda ner ostmassan och häll upp smeten i en eller två enlitersformar (hur mycket smet man får varierar beroende på hur mycket ostmassa som bildats)
Låt det koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till ungefär tvåan på spisen. 1. Skala auberginerna och skiva dem sedan i ca 2 cm breda skivor