2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Gillar du champinjoner, ärtor eller någon annan grönsak kan du även blanda med det i riset. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). Vill du ha ett kryddigare ris kan du ha i chili, spiskummin, curry, 7 kryddor osv. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris)
Tillsätt sedan det okokta riset. blanda i tillsammans med riset och strö på vegeta. Spar resten av spadet ifall du skulle behöva hälla i lite till, det märker du om riset är lite hårt och vattnet tagit slut i plåten
Redo för ugnen…. Servera med ris/bulgur/klyftpotatis, sallad & någon god sås. Lägg på grillfunktionen på ugnen (250 grader) Grilla högst upp ca 6-8 minuter
Lägg rödspättan i en ugnsfast form. Koka riset enligt förpackning. Ställ in i ugnen. 4 port långkornigt ris. Sätt ugnen på 175 grader. 4 port långkornigt ris
Man kokar riset, eller blomkålsris (hur mycket är ju förstås beroende på hur många portioner du vill göra) och lägger det sedan i botten av en smörad ugnsform
Lägg fisken i en ugnssäker form tillsammans med grovhackad lök och paprika. Koka fullkornsriset. Hacka därefter broccolin i mindre bitar och blanda med det färdigkokta riset och lite olivolja