Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Häll i övriga ingredienser och låt grytan koka upp. (Det här receptet är inte alls som det i hemkunskapsboken, jag har som det så fint heter utvecklat receptet efter eget behag
Om du vill äta den på riktigt klassiskt ungerskt vis så ska du antingen äta den med kokt potatis (Som gärna får koka med i grytan) eller allra helst med klimp, en sorts ungersk snabbkokt pasta som görs genom att blanda ihop mjöl, vatten (ursprungligen ägg, men vatten funkar också) till en lös smet och salt och ”grovriva” ner små bitar av smeten i kokande vatten
På med salt, paprikapulver samt, i brist på ungersk paprika, pimenton. Det går lika bra med en vanlig gryta, då tar det inte riktigt lika lång tid (se receptet i länken ovan)
Och ja jag vet att gulasch och grasak egentligen är soppor, men de fick hänga med ändå. Det absolut godaste som finns på hösten är en gryta som har fått koka länge tills den blir sådär härligt mustig och fyllig
Servera genast med gulasch eller pörkölt (gryta). Receptet som kommer från en berömd restaurang i Budapest vars första ägare, Karoly Gundel, skapade denna pannkaka, fylld med valnötter, russin och citron och serverad med varm chokladsås