Skär i tårtbitar och servera som tillbehör till kötträtter med en god sås eller röra. Jag tycker väldigt mycket om potatis och västerbottenost är också väldigt gott
Jag tycker att det blir tillräckligt saftigt som det är, men om du gärna vill ha en sås till kycklingen så skickar jag med ett enkelt recept på en balsamsås som passar jättebra till denna rätt
Festlig lax med västerbottenost4 port300 g färsk lax200 g kallrökt lax2 dl riven VästerbottenostSalt, svartpeppar2 dl vispgrädde2 tsk fiskfond/2 smulade fiskbuljongtärningar2 msk Maizena redning, ljusa såserGarnering. Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen ca 20 minuter
Lägg till en krämig sås, soltorkade tomater och spenat på det så blir det himmelskt gott. Är ni trötta på midsommarmaten så kommer här ett smarrigt recept med pasta, kyckling och västerbottenost
Sås. Såsen gör du enkelt genom att smälta mjukosten i grädde, sedan går det av bara farten. Ha köttfärsen och kålen över i en snygg form, slå över såsen och riv över osten
Gratinerad hummer med smakrik sås2 st förkokta humrarTill gratingeringen. 1 1 dl riven västerbottenost. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och blanda ner osten och äggulorna. Häll därefter över såsen och gratinera hummern på 200 grader på övervärme tills den fått färg. 1 1 dl riven västerbottenost
Jag hade lite riven västerbottenost kvar i en påse och så'nt får ju inte förspillas. Sedan fick rulladerna bräsera i en enkel tomatsås som får en underbart rökig smak av bacon