Det är fantastiskt vad mycket som finns där ute, helt gratis. Om du har en riktigt stark mixer/blender, en kaffekvarn eller någon annan sorts mal som kangöra mjöl av kärnorna så är det ännu bättre
Det är fantastiskt vad mycket som finns där ute, helt gratis. Om du har en riktigt stark mixer/blender, en kaffekvarn eller någon annan sorts mal som kangöra mjöl av kärnorna så är det ännu bättre
Sen handlar det - som alltid - om att pröva sig fram till vad som fungerar. Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfria mjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställning av olika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
Visst kanman det, det är bara fantasin som sätter gränser för vadman blandar i. Våra svenska bär står sig väl i en jämförelse vad gäller näringsinnehåll
Undrar du vad kakaonibs, gojibär, carob och mullbär är. Nyponmjöletkan användas till att smaksätta yoghurt och gröt, göranyponsoppa på och baka bröd med (tillsammansmed annat mjöl)
Det är ju inte så att det skulle vara skadligt att komma upp i högre intag av kalcium än det rekommenderade, men kankanske kännas onödigt att lägga ut extra pengar på att köpa kalciumtillskott än vad som kanske faktiskt krävs
Så vadkan du göramed denna nordiska kraft. Förutom att strö blandningen över frukosten eller över din smoothie eller göra en nordisk shot så kanman blanda dem i alla slags kakor och tårtor och kanske en cupcake
Men vad gör fibrerna. Detta betyder att det är mycket viktigt att få i sig ordentligt med fibrer via maten, annars kanman få magproblem och förstoppning
Denna välsmakande frukt överträffar både apelsin och citron vad angår C-vitaminhalten. Äter man ägg med förnuft och inte överdrivet är det både sunt och näringsrikt och kan inte undvaras bland världens tio sundaste råvaror