Men mufflaner dig med termobyxor i en snödriva och få grillad korv serverad i handen med lovikkavantar… Eller mat lagad på ett stormkök eller över öppen eld, tillagad på en muurikka eller vad som helst så blir hela matupplevelsen både roligare, godare, mysigare och mer motiverad på något sätt
-”Vad kör ni för saltlag, det här är ju fantastiskt, har ni socker i, hur många procent. Vi stannar till, jag tänker tyst men säger högt att det kanske vore en idé att skrota grilltanken
I min sås hackade jag ned både morot och lök och han bara tittade på mig, förstod liksom inte vad det skulle vara bra för, han var väl ingen kanin heller
Några av mina favoriter blev tunnbrödet (Rieskabröd) som jag åt flera skivor av tillsammans med den fantastiska julskinkan och sötstark senap och äppelmos, rensteks- och pepparrotssill, kräftsill, hjortronbakad lax, souvasgravad lax, gompasås, björnskinka, älgsalami, rökt bäverstek, vargtasspaté, rådjursstek, souvas, björnköttbullar, guldvaskarpanna, blodpudding från ren, kåtaröktröding, smörstekt svamp, rökta revbensspjäll och rödkål
Vadtillverkar ni mer för saker. Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq. Jag hittar ofta inspiration av facebook olika matlagningssidor, men det som är min starka sida är att jag improviserar, jag älskar att imprivisera och sedan googla på ”stödrecept” tex om jag skall steka röding, så kollar jag på lite recept och sedan kör jag lite ”hittepå” tillsammans med receptet
I motsats tillvad många kanske tror så passar inte tunga och kraftiga röda viner till grillat. Den här såsen serverade jag min matväninna & tillika mästerkocken Sigrid Bàràny när jag bjöd henne på damlunch
Det där med rökning och vildmark sitter tydligen djupare rotat än vadjag trott. Det är när jag presenterar dagens tilltugg som jag inser hur stark kopplingen är
Vi börjar förstås kvällen med var sitt glas champagne – vad annars. Jag är mycket nöjd med att denna tvåstjärniga krog använder samma silverbestick som vi har