Om matberedaren är riktigt kraftig kan du få till en helt silkeslen cashew-grädde men med en vanlig maskin eller stavmixer får cashewgrädden en lite lätt grynighet
Receptet på denna cheesecake är en sockerfri variant, men som smakar precis som vanligt. Det går även göra den mjölkfri då man kan byta ut färskosten med oatlys påMackan och vispgrädden med soya-grädde
Dessutom smakar den precis som en vanlig baked cheesecake som gjorts i ugn. Låt cheesecaken svalna helt i kylskåpet sen är det bara att toppa med bär och hugga in
Jag gjorde pajskalet av glutenfria digestivekex och det fungerade jättebra - men om ni inte har problem med gluten, så kör på vanliga, välj själv helt enkelt
Och den är lika enkel som vanligt att göra. För även om det verkar som om vi bloggare alltid har tid till bloggen, som om våra liv alltid är perfekta, att tid finns i överflöd till allt, så pågår det ett liv runt omkring oss som inte har det minsta med bloggande att göra
Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken slags cheesecake jag tycker om mest, frusen cheesecake, ”vanlig” cheesecake som bakas eller cheesecake som får stelna i kylskåp (så kallad ”no bake”)
Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebottenmed gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och blåbär under skimrande röd hallongelé
Receptet hittade jag som vanligt hos Bakverk och Fikastunder. Mixa digestive kex till smulor. Här kommer receptet på den jättegoda cheesecaken jag bjöd på i förra helgen när vi hade playdate här hemma