Jag tycker att det är lättare att få bra resultat i varmluftsugn. Sätt på ugnen (250°C vanlig d. v. s. över- och undervärme eller 200°C varmluftsfunktion) så att den hinner bli varm tills smeten är klar
40 g/ca 4 msk tacokrydda - motsvarar en påse färdig blandning, men se över innehållet så att det inte blir en massa socker och smakförstärkare. Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen om du har varmluftsugn på 150 grader. Har du inte varmluftsugn får du ta en plåt i taget och då höja temperaturen ca 15 grader. 40 g/ca 4 msk tacokrydda - motsvarar en påse färdig blandning, men se över innehållet så att det inte blir en massa socker och smakförstärkare
Sätt ugnen på 175 grader eller 160 grader om du har varmluftsugn. En saffranskaka. Jag har startat denna måndag med att baka en väldigt god saffranskaka
Jag försökte efterlikna formen på tekakorna med keso jag gjorde i somras, men något gick fel (kanske att jag snabbjäste dem på 40 grader i varmluftsugnen i 20 min) så det blev med frallor istället. Låt kakorna jäsa ca 1h i rumstemperatur (jag snabbjäste dem 20 min i varmluftsugn på 40 grader)
1 burk (190 g) päronpuré (finns bland barnmaten)3 msk koncentrerad päronsaft1/3 dl socker1 tsk pressad citron eller lime2 1/2 dl löst vispad grädde1/2 tsk vaniljsocker2 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 gelatinblad)2 msk kallt vatten att blanda ut gelatinet iEventuellt några droppar grön karamellfärgDulche de leche- topping1 förpackning (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk (man använder bara halva burkens innehåll)3 msk ovispad gräddeEventuellt päronbitar eller annat till garnering. Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn 150 grader)