Sätt ugnen på 120 grader.
Hyvla zucchinin med mandolin eller osthyvel.
Rada upp skivorna på en stor skärbräda eller ren yta på diskbänken.
Salta försiktigt och låt dra i 10 minuter.
Sug upp överflödig vätska med hushållspapper eller en ren kökshandduk.
Pensla eller spreja olja på skivorna.
Fördela på två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Ställ in plåtarna i ugnen och låt torka tills chipsen fått fin färg.
Sätt äggklocka och titta till efter en timme.
Sänk eventuellt värmen till 75 grader eller lägre och fortsätt torka.
Håll ordentlig uppsikt mot slutet. Bränd zucchini smakar beskt.
Byt plats på plåtarna om du inte har varmluftsugn.
Ta ut chipsen när de är riktigt torra och lägg på galler (utan bakplåtspapper) för att svalna.
Ät som de är eller servera med dip.
Tips!
Tänk på att en normalstor zucchini på 300 gram motsvarar endast cirka 20 gram färdiga chips! Kolhydratinnehållet blir mycket högre när det mesta av vätskan är borta.
Fredagssnacks, lite nyttigare och vansinnigt gott är zucchinichips med krispig parmesan. När det blir så här gott så är det ingen uppoffring att äta dessa zucchinichips istället för vanliga chips, tvärtom
Däremot blev jag riktigt nöjd med mina zucchinichips (testa säg det 10 gånger snabbt), de blev knapriga och smaken precis som vanliga chips. Zucchinichips (1 ugnsplåt)
Jag börjar med zucchinichips. Det har tidigare funnits många måsten vad gäller maten i mitt liv. Som tonåring slängde jag i mig två skivor vitt bröd med margarin på morgonen för att frukosten är dagens viktigaste mål och för jag inte skulle drabbas av blodsockerfall
Så Zucchinichips blev det. Att göra egna ”chips” på grönsaker är både enkelt och gott. Jag har provat på flertalet innan – bland annat grönkålschips & sötpotatis
Krispiga zucchinichips med havssalt och vinäger. Fylld zucchini – den uppdaterade varma mackan. Gott är det i alla fall och snart högsäsong för våra härliga svenska zucchinis
Krispiga zucchinichips – lika enkelt som gott. Krispiga zucchinichips med havsalt och vinäger. Inlägget Krispiga zucchinichips med havssalt och vinäger – busenkelt dök först upp på Clean Eating by Annika
Årets sista zucchini höll dock på att mjukna i kylen så därför gjorde jag zucchinichips av den innan den blir förstörd, fast jag egentligen snarare är sugen på julrecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.