Har tidigare gjort ribs (se här) där du också finner receptet på guacamole. Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Receptet fungerar till både vildsvin och älg i vanlig stekstorlek, jag brukar inte väga köttet. Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset
500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin). 1500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin) Några grytben från styckningen eller 2 köttbuljongtärningar 3 msk smör 3 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 0,5 st chilifrukt 3 dl rött vin 4 st lagerblad 5-6 st enbär 400 g krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 msk råsocker vatten Salt, efter smak Peppar, efter smak 4 st potatisar, ca (350 g) 2 st morötter 2 st gula paprikor 1 bit rotselleri (ca 200 g)
Ja, intresset för matlagning har inte avtagit i alla fall, och receptet använder jag fortfarande. Skillnaden är egentligen bara att jag numera använder vildsvinskött så ofta jag kan, eftersom mina föräldrar jagar, och viltkött är klimatsmart
Från vårt kök får ni idag ett förslag på hur ni kan laga till en god middag med vildsvinskött, receptet är hämtat ur herr Mårtenssons favoritkokbok, "Det glömda köket" av Jens Linder
Recept hämtat ur boken ”Vildsvin. Receptet är fotat av Stefan Wettainen 400 gram vildsvinsfärs. Se till att inte bara färsen och grädden är så kall som möjligt, utan även matberedaren
Peter brinner för matlagning och tycker mycket om att prova nya recept. Har ni inte provat att koka julskinka på vildsvin så är det hög tid att ni gör det
Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Nu kommer ett hejdundrande gott recept ni verkligen ska lägga på minnet