Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng
Pressa eller riv den kalla kokta potatisen, blanda med vetemjöl och ägg och salt. Men det var goda vita kroppkakor som jag serverade min kära svärmor med lingon och smör
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält resten av den vita chokladen. Doppa varje boll i den vita chokaden och rotera den så att den blir helt täckt av vit choklad
Lägg bönorna i en matberedare (med knivarna monterade). Idag blir det recept på vegetarisk festmat i form av smarriga vita bönbiffar, serverade med tzaziki och ugnsstekt potatis (smaksatt med ajvar relish)
Det kan se lite rörigt ut i kastrullen med vitan som flyter runt i vattnet men när du tar upp äggen med en hålslev så brukar de alltid se fina ut enligt mina bilder
ägg. 400 g kokta stora vita bönor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor. 4 - 8 portioner 400 g kokta stora vita bönor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält resten av den vita chokladen. Doppa varje boll i den vita chokaden och rotera den så att den blir helt täckt av vit choklad
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Lägg philadelphiaost och smör i en skål och blanda ordentligt
Jag tyckte vitan hade svårt att hålla ihop. Några googlingar senare (jag har typ svart bälte i att googla), hittade jag några sajter som avhandlade det perfekta ägget
Den vita bottensatsen av smöret skall ej hällas i. Pocherade ägg. Vispa ihop äggulor och vinäger (en mindre mängd vinäger om man inte vill ha så stark syra) i en djup tallrik som sätts ovan en kastrull med lätt sjudande vatten (svag värme på plattan), vispa med elvisp tills det börjar tjockna lite (var noga med att hela tiden inte ha för stark värme
Fördela sparrisskivor och hälften av baconet i formarna, knäck ett ägg ovanpå. Grädda i vattenbad 10-15 minuter eller tills vitan har stelnat och gulan är lite lagom lös
MOUSSE Tina lingonen och låt den vita chokladen smälta över vattenbad. Vispa ägg och socker poröst. MONTERING OCH DEKORATION Kavla ut den vita marsipanen till ett tårtlock i önskad storlek