Tillsatt crème fraiche, hackad mynta och krydda med salt och svartpeppar. Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Egengjord ärtsoppa älskar jag och enligt mig så ska ärtsoppa vara utan fläsk. Foto. Mia 437 kcal/port 500 g ärtor (torkade) 2 tsk timjan 1 tsk salt 1 buljongtärning 1 gul lök 2 morötter 13 dl vatten ca
Skölj ärterna och lägg dem i en bunke. Häll på så mycket vatten att det täcker. Ställ svalt ca 12 tim. Häll upp ärterna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten
Vi klickade i lite grov senap som extra krydda också. Det luktar just nu ärtosoppa i hela huset blandat med nymålat från ett rum som håller på att få ny färg på väggarna
Den sista veckan har varit väldigt kall och vad är då inte bättre att värma sig med än ärtsoppa. Att ärtsoppan har blivit typisk torsdagsmat i Sverige beror på att fredagen under katolsk medeltid var fastedag och att en sådan dag föregicks av en rejäl festmåltid