Koka upp vatten till couscousgrynenmed sultanrussin och salt och följ instruktionen på paketet. Sjud lammryggen sakta i en dryg timme i saltat vatten med buljongtärning, krydd- och vitpepparkorn samt ett lagerblad
Du kan även kryddsätta den med en nypa saffran om du gillar det. 6 portioner couscous. 1 kg lammkött eller kyckling. 6 portioner couscous. 1 kg lammkött eller kyckling
Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscousmed färsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Tillaga couscousen i buljongen enligt ansvisingarna på förpackningen. Själv hade jag i ärlighetens namn också behövt göra ett besök hos farbror tandläkaren, men med min tandläkarskräck så är det inte så lätt att "bara" ringa och boka tid
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspiration ifrån Indien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombinera olika smaker
Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammet och inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Lägg couscousen i en skål och krydda med mangocurry krydda och lite salt. Couscousen kryddar man förstås hur man själv behagar, men Mango Curry-kryddan från Santa Maria gör susen kan jag säga
Couscousmed kyckling och en sweet chilisås. Couscous1 kycklingfilé per personbroccoliKall sweet chilisås 4p. 200g gräddfil3 msk sweet chilisåsKoka couscousen enligt anvisningar på förpackningen
 Till couscousen valde jag att göra köttfärsbiffar smaksatta med kebabkrydda (finns att köpa hos Aromia ), rostade grönsaker och Sweet Red Pepper Sauce  och god grönsallad
Fluffa upp grynen med en gaffel. Toppa varje portion med räkor. 3 dl couscous. 11 kg räkor med skal. 1salt och svartpepparSkala räkorna men behåll stjärtskalet för att lättare kunna ta upp och äta dem med nyporna. 1Koka upp buljongen och lägg i couscousgrynen, koka upp på nytt. 1Torka ur pannan och hetta upp den på nytt med en vitlöksklyfta, peperoncino och olivolja. 1Använd samma panna och hetta upp den med olivolja och en vitlöksklyfta. 1Lägg upp couscousen på en tallrik
Lammmed chèvre-crème och rödvinssås, det är riktig fredagsmat. Krydda med salt & svartpeppar. Sedan mixar man chèvre och crème fraiche, steker lammskivor och fixar tillbehören
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.