Som svensk har man en bestämd uppfattning om hur en köttbulle ska trillas – minkompistittade med fasa på sinamerikanske vän som vid ett köttbullstillagningstillfälle trodde att man kunde ha svartpeppar ismetenistället för vitpeppar
Blanda ner övrigaingredienser och nästan allt mjöl. Koka vattnet och häll det över linfrön. Grahamsbrödbullar med linfrö 16 st. 5 dl vatten. 4 msk linfrö. ca 4-5 dl vetemjöl special. Låt svalna till 37 grader och lös däri upp den smulade jästen. Jäs ca 40 min. Arbeta degen och dela i 16 bitar som trillastill bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda imitten av 225 graders ugn, ca 10-12 min. Grahamsbrödbullar med linfrö 16 st. 5 dl vatten. 4 msk linfrö. ca 4-5 dl vetemjöl special
Fickden här rättenöppen Lasagne med spenat och mandelpesto av minväninna som gjort denfrånen kokbok (om jag vore din hemmafru) som hon lånat av mig som jag fått av en annan vän som var med på middagen och nu bjöd jag dentill några andra vänner
)Än så länge har det inteblivit något kött eller kycklingtill, vi åt på Rost häromdagen och då blev det enskiva kallrökt lax till, men annars har det bara varit grönsaker, som protein har vitagit växtbaserade val
socker (mer tillvinbären). Är smulorna för smuliga alltså torra så tillsätter man lite mer smör bara. Det har regnat hela dagen så jag passade på att göra små smulpajer av hallonen och rödavinbären som jag plockade igår
Jag “flög” hem och hämtade barnen… Tess hade simskola, därefter hem och lämna barnentillmaken som kommit hem och vidare på middag och myshäng hos chefen och alla mina goa kollegor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.