Lägg ner fisken och låt den sjuda i såsen tills den är genomkokt. Har preciskommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Dillsås. Dillkött är en riktigklassiker som smakar fantastiskt gott. Dillsåsen. En av minafavoriträtter. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfiléistället
Eftersom det är hög tid för lamm kommer mitt såsrecept irepris här. Den blivandefinalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås
Det här var min mormors paradrätt. vet inte om jag riktigt nådde ända fram men nästan. Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det
Servera med koktpotatis och grönsaker. Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt salt, vitpepparkorn, lagerblad, purjolöken ibitar och stjälkarna från dillen
Koktpotatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Den här gången var det grytbitar av ytterlåret, från det lamm som vi slaktade i höstas, som fick koka länge och väl
Servera med koktpotatis. Dillsås. Häll av vattnet och skölj köttet i kallt vatten. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på vatten så det knappt täcks
Avsluta med att lägga ikycklingfilén och låt den bli varm, servera med koktpotatis. Det är sällan jag kokar saker fast det blir så gott, här har jag gjort med smaken av dillkött men mycket snabbare att laga
Så, sagt och gjort, inkoktmakrill med dillsås, lätt som en plätt. Jag kan få längtattacker efter koktmakrill, nej jag vet, det låter inte klokt, men fråga precis vem som helst Mollösund så förstår de precis vad jag pratar om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.