Vi är många som kan det där med Meatless Monday vid det här laget, och visst är det bra att allt fler lär sig att vegetarisk mat är minst lika god som ”vanlig” mat och lyckas införliva en del vegetariskt bland veckans middagar
| Krämig polenta med tryffelolja, parmesan ochsmörstekta champinjoner samt bladspenat. Tillsammans med den här krämiga polentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Lägg sedan på kycklinghalvorna och pensla på oljan blandad med soya, kycklingkrydda och lite salt. Se sedan till att direkt börja med såsen genom att först fräsa vitlök, lök, tomat och äpplena som är kvar i lite rapsolja
Det receptet, på smörstekta morötter och potatis med stekt lax, kommer här. Jag nämnde i ett tidigare inlägg att vi åt ett lite lyxigare äppelmos som tillbehör till stekt lax medsmörstekta rotfrukter
En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till
marinerad fläskfilé med ugnsbakade morötter, paprika och lök samt rödvinssås och sallad. Marinerad fläskkarré med ugnsbakade grönsaker och halloumisallad m
En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citron och krondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination medsmörstekt makrill och rödbetor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.