Därför var det så sjukt trevligt att få hänga en eftermiddag tillsammans med den helt bisarrt coola Bea Szenfeld hemma i mitt kök här för några veckor sedan och laga en svullig och smarrig vegansk och glutenfri svamppaj tillsammans
Missförstå mig rätt, jag har all respekt för att inte alla är djupt matlagningsintresserade och att många tycker att det är jättesvårt att lyckas medbearnaise eller hollandaise
Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på två såser istället, nämligen kantarellsås ochbea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Servera med potatis ochbea. Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar. Smaka av med salt. 2 Tvätta potatisen och vänd runt i olja och ev timjan på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 40 min. 3 Rör ihop löken med dragonvinäger och persilja. 4 Grilla eller stek köttet till fin färg runt om och stek klart i ugnen eller på indirekt glöd till en innertemperatur på 70°
Nu är det bara att skiva upp filén och servera med sötpotatisen, tomaten, bea. Lägg den brynta oxfilén på ett galler med en ugnsplåt under och stick in en stektermometer i kärnan
Koka potatisen, låt svalna lite och blanda sedan till en sallad med alla övriga ingredienser. Blanda till alla ingredienser till fusk Bean, låt den gärna stå och dra lite, och bäst blir den förstås dag två
Blanda äggulorna med vinägerreduktionen i bunken, och värm försiktigt över vattenbadet. En riktigt fin biff, blodig biff, med hemlagad bearnaisesås därtill
Men lagas det mat blir det generellt sett en skaldjurspasta eller en köttbit med "bea" och en variant på "pompa" (restaurangslang för sauce bearnaiseoch pommes frites)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.