En otroligt god, lättlagad efterrätt som passar särskilt bra att göra på höstens äpplen när du har äggvitor kvar efter att ha använt gulorna till något annat
Inget får förfaras. så lyder en "paroll" i detta kök, där inget slängs i onödan. Två överblivna äggvitor och fem lite småsura mindre äpplen, vad kan det tänkas bli av det
Sätt ugnen på 175 - 200° C. Koka risgrynen mjuka 20-30 min i vattnet tillsatt med lite salt. Smaksätt gröten med citron och socker och bred ut den över botten i en smord eldfast form
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa citronsaft och äggvitor till hårt skumm. Vispa ner socker lite i taget. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper till en rund botten ca 30 cm i diameter
Skala, kärna ur och skär äpplena i ½ cm stora tärningar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten. Låt koka ihop 10-15 minuter under lock, utan att kompotten får färg
Receptet på Äppelmarängen kommer från Råå Wärdshus. Äppelmaräng 4-6 personer1 sockerkaksbotten5-6 äpplen, skalade, skurna i klyftor. Äppelmaräng 4-6 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.