Inget får förfaras. så lyder en "paroll" i detta kök, där inget slängs i onödan. Två överblivna äggvitor och fem lite småsura mindre äpplen, vad kan det tänkas bli av det
Sätt ugnen på 175 - 200° C. Koka risgrynen mjuka 20-30 min i vattnet tillsatt med lite salt. Smaksätt gröten med citron och socker och bred ut den över botten i en smord eldfast form
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa citronsaft och äggvitor till hårt skumm. Vispa ner socker lite i taget. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper till en rund botten ca 30 cm i diameter
Skala, kärna ur och skär äpplena i ½ cm stora tärningar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten. Låt koka ihop 10-15 minuter under lock, utan att kompotten får färg
Receptet på Äppelmarängen kommer från Råå Wärdshus. Äppelmaräng 4-6 personer1 sockerkaksbotten5-6 äpplen, skalade, skurna i klyftor. Äppelmaräng 4-6 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.