Smaka av med salt och nymald peppar. Koka upp vatten och viltfond. Rör ut vetemjöl i vispgrädde. Vispa ner redningen i buljongen och låt koka i ca 5 minuter
Då får du kanske öka upp receptet nedan men ni hänger nog med på konceptet. Bryn älgkalvsteken i smöret i en stekpanna, krydda med mortlad timjan, salt- & svartpeppar från kvarn
Nästa vecka väntar ännu en kortvecka för de flesta av oss med tanke på att det är röda dagar kring Nyår, men det betyder inte att man bör njuta av helgen för det
Så full rulle med andra ord. Skydda med folie efter halva tiden. Servera med pressad potatis eller ris. Julstöket är i full gång här hemma, det fejas i alla hörn, granen ska fram och kläs i helgen, det ska bakas och firas en 7-åring
Koka till simmig konsistens, sila såsen, smaka av med salt och peppar. Skär upp filéerna, häll upp en spegel sås samt dekorera med lingon och en kvist timjan
Bara in med dem i ugnen. Lingonsås. De steks färdigt samtidigt som potatisen kokar, (jag köper alltid potatis som med fördel kokas med skalet på =slipper skala)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.