Skala äpplena, kärna ur dem och skär i tunna, tunna klyftor. Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Knäck ner ett ägg i taget, vispa mellan varven. Häll i resten av mjölken.
Smörj en långpanna, häll i smeten och fördela äppelklyftorna. Strö över socker och kanel.
Sätt in långpannan längst ner i ugnen, sänk värmen till 200°C. Grädda i ca 25 minuter. Skär pannkakan i bitar. Den är lika god kall som varm!
Ingredienser Äppelpannkaka Receptet är för 3-4 personer Pannkakssmet 6 st ägg 1 st banan 1-2 msk kokosolja Efter tycke & smak kanel 1 nypa havssalt På pannkakan 1 st äpple Efter tycke & smak kanel Efter tycke & smak kokossocker (kan uteslutas
Separera äggen. Rör samman gulorna med ricottan, honungen, citronjuicen, kanel, salt och muskot. Riv äpplena oskalade direkt ner i smeten och rör om efter hand så de inte mörknar
Blanda ägg, mjöl, mjölk, keso och kanel i en bunke. Häll det i en smord liten långpanna. Lägg sedan på äppelklyftorna och strö lite kanel över (så mycket som ni själv behagar) och grädda ca 30 minuter i ugnen på 225 grader eller tills pannkakan stelnat
Jag förlorade en gång ett jobb på grund av ett äpple. Det här kanske låter hur dumt som helst men faktiskt så fick jag sparken vid 12 års ålder efter att ha kallat en dam på gatan för jävla kärring
ÄPPELPANNKAKA MED HALLONGRÄDDE. DAGENS RECEPT 15-05-16. Somrigt så det räcker och blir över. Andra årstider kan du hoppa över hallonen eller ta litet rårörda lingon
Detta är ett recept som har varit en favorit i min familj så länge jag kan minnas. Mina morföräldrar har ett stort äppelträd i sin trädgård och varje höst finns det ett överskott av mogna äpplen, så vi gör massor av äppelkaka, äppelmos men även dessa små äppelpannkakor som alla älskar
Nu när det är säsong för äpplen äter jag minst ett om dagen. Idag testade jag att riva ner ett äpple i pannkakssmeten, ett gott och nyttigt sätt att variera frukostpannkakorna på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.