Laxpastrami har jag skrivit om tidigare, följ samma recept men rulla i kryddorna förrän du steker laxen (inte nödvändigt med kryddorna, men de ger en bra smak)
Smaka av med salt. Servera med ris eller pasta. Köttbullar. Lägg ströbrödet i kallt vatten ca 5 min. Blanda ströbröd, färs, lök, ägg, salt, peppar och oregano
Örtkryddad kotlettrad från Helsjön. Helstekt kotlettrad med masserad broccoli och dijonsenapsås. Här kommer ett recept på helstekt kotlettrad som jag länge tänkt göra, men inte gjorde förrän jag fick boken "Mat med omtanke" när jag slutade min kock-praktik på Helsjöns folkhögskola
Lägg laxbitarna med fetosten uppåt, ovanpå grönsalsbädden. Blanda turkisk yoghurt med örtkryddor, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om ordentligt
Servera den ugnsbakade fisken tillsammans med pasta, haricots verts och den örtkryddade röran. 500 gram färsk/tinad laxfilé (går bra med skinn). 500 gram färsk/tinad laxfilé (går bra med skinn)
De hade med sig ryggbiff som rullades runt i grov salt och fick ligga i en kvart ungefär. Skala vitlöken under tiden och krossa i mortel tillsammans med timjan, smör, fling-salt och svartpeppar
Servera med en härlig, fräsch grönsallad och kokta potatis så är maträtten fulländad. Häll ner all grädde i formen, krydda med örtsalt och lägg paprika/purjolök-blandningen över torsken
Under förra veckan var jag i Näsbyholm eftersom jag just nu jobbar i ett projekt med Skabernäs lamm. Med mig därifrån fick jag jättefina lammkotletter och lammbog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.