Ja, vi hade tänkt att det skulle bli lite personligt i vårt kök idag, det är nämligen det som är temat för månadens sötsak i bloggen "Söta saker" Det är fritt att tolka det hur man vill, men vi behövde inte fundera särskilt mycket på vad vi skulle bidra med denna månaden, vi valde direkt att baka Ullas pepparkakor
Pajdeg2 dl mjöl0,5 dl socker75 g kallt smör2 msk sirap1 äggulaSätt på ugnen på 150 grader. Tryck försiktigt ner en bit deg , ca 12 * 12 cm stor i en muffinsform. Baka pajskalen i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Många kramar Karin 2 dl mjöl. 2 msk sirap. 1 äggula
1) Sätt ugnen på 100 grader. 2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas. 1 kg Älgfärs eller annan färs. 1½ msk malen Spiskummin. 1-2 pressade Vitlöksklyftor. 1 Ägg. 2 tsk Salt. 1 tsk malen Svartpeppar. 2 msk Lökpulver
1) Skär korven i stavar eller bitar. 2) Skala och hacka löken. 1 Gul Lök. 1 Pressad Vitlöksklyfta. 2 dl Mellangrädde. 1 - 1,5 dl Krossadtomat Chili eller Vanlig
200 grader Tid. 1½ - 2 timmar. 1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra. 1-2 Morötter. 1 Lök. 1 köttbuljong
Imorgon är det dax för student och jag har gjort en potatissallad som räcker till 50 personer. 1 burk tärnad potatis på burk (6,4 kg avrunnen vikt). 1 stor purjolök. 2,5 dl vispgrädde. 1 burk tärnad potatis på burk (6,4 kg avrunnen vikt). 1 stor purjolök. 2,5 dl vispgrädde
1) Blanda ströbröd med grädde, ägg, soya, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke. 2) Låt svälla i ca 5 minuter. 1) Häll lika delar vispgrädde och creme fraiche ( ca. 2½ dl av varje ) i stekpannan och vispa ur steksmakerna. 2) Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt. 4) Laga biffarna färdiga tillsammans med såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. 1 kg Vildsvinsfärs. 1,5 dl Vispgrädde. 1 Ägg. 1 msk Kinesisk soya. 2 msk Kalvfond. 2 msk torkad Timjan. 1 gul Lök. 1-2 Vitlöksklyftor
1. 2. Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Receptet är för 2personer. 1 dl havredryck eller mjölk. 11/4 dl fiberhavregryn. 2 tsk bakpulver. 1 tsk salt
1) Skala och skär potatis och morötter i tärningar. 2) Lägg potatis, morötter och löken i en gryta. Låt småputtra under lock ca 10 minuter. Låt småputtra ytterligare 10 minuter till under lock. 2 Morötter. 1 Purjolök eller vanlig lök. 1,5 dl köttbuljong (tärning+vatten). 2 Äpplen (Kan uteslutas). 1 dl Mellangrädde. 1 msk Curry. 1 krm Svartpeppar
1) Putsa filen och skär i ca 3 cm tjocka skivor. 2) Stek dem i en stekpanna med smör så att de får fin färg på båda sidor. 1 Älgfile ca 800 g. 1 msk grönpeppar (i lag). 1 msk soja
1) Skär korven i strimlor. 2) Skala och hacka löken. 1 Gul lök. 2 msk Tomatpuré. 1,5 msk Flytande margarin. 3) Stek korven, löken och tomatpuré i margarin i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.