Afrikansk böngryta och kryddad kål från Tanzania
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Böngryta från Tanzania
  • 4 portioner 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta 1 - 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 400 ml kokosmjölk (1 normalstor burk)
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 - 2 torkade piripiri (Du kan ta mer eller mindre efter egen smak. Jag tog 1 stycken)
  • 400 - 450 g kokta vita bönor (se här) alternativt 2 tetror eller normalstora plåtburkar med konserverade, naturella, vita bönor
  • salt efter smak
  • Kryddad kål
  • 4 portioner 1 msk rapsolja
  • 2 mindre eller 1 stor rödlök
  • 600 g vitkål
  • 250 g morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 - 2 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt, eller efter egen smak
  • 1 burk ca 400 g konserverade hela tomater

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.