Av allt som finns i världen, så är det här något av det godaste jag vet. Vart jag än är och ska beställa en dessert, köpa en cupcake, välja en glass eller hugga in på en pralin, om det står Salted Caramel, då är jag såld
Skala 1 apelsin och ½ citron med potatisskalare och strimla skalen. Pressa saften ur all frukt. Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker, saffran och ägg i en kastrull
ApelsincurdKoka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad för att sjuda apelsincurden. 1 tim 45 minIngredienserMarängbottnar3 st äggvitor3 dl strösocker1 tsk citronsaft2 tsk maizena25 g mörk choklad, finhackad2 tsk kakaoApelsincurd1 st apelsin, saft från hela samt zest från halva frukten1 st lime, saft25 g smör0
Sätt ugnen på 175°. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Halvera och skär den i riktigt tunna skivor. Lägg apelsinskivorna i en smord liten långpanna, ca 20x30 cm
Chokladfondant med apelsincurd och kanderade pekannötter, foto. Chokladfondant med apelsincurd och kanderade pekannötterChokladfondant är en av mina favoritdesserter
Apelsincurd. Apelsincurd. När du serverar desserten breder du på apelsincurd ca 2 tsk per maräng, klicka på vispad grädde och garnera med physalis och syltade kumquats
Har länge varit sugen på att testa att göra en chokladkaka med apelsincurd i men svårt att hitta ett recept till botten som jag tyckte verkade bra för just det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.