Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Torka avfläskkarrén med hushållspapper och pensla med rapsolja. Den är en kombinerad utgåva av mina tidigare böcker LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo
Blanda i råsocker och lime och smaka av. När det är dags att servera vänder du fläskkarrén ett sista varv på grillen så att den är het på ytan och sedan skär du upp den i skivor
Kvällens middag igår bestod av pulled pork, barbequesås, coleslaw och grönsaker serverat i pitabröd. Skölj av köttet med vatten och knid in rikligt flingsalt, chilipulver och svartpeppar runt om köttet
Passa då på att exempelvis göra en sås av den sky som köttbiten gav ifrån sig under ugnsbaket. Förslagsvis, kan ni ju servera grillsås samt ugnsbakade morotsstavar och lök med en fräsch sallad med bland annat avokado och stekt halloumi
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Torka av lergrytan lätt. ca 1 kg fläskkarré i en bit. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". Det blev en härlig sky kvar i pannan när jag tagit upp köttet men jag valde att inte göra någon sås av den denna gången utan frös istället in den
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.