Till höstlovet och vår tripp till Vasa hade jag passat på att baka Roy Fares tårta med massor av apelsiner och choklad, vilket gjorde den vackert solgul med ett härligt täcke av chokladtryffel
Gluten- och mjölkfri Apelsintårta. Jag fick till uppdrag att baka en glutenfri och mjölkfri tårta. Då jag tidigare hade sett på mitt instgramflöde ett glutenfritt tårtbotten som såg lovande ut, valde jag att prova receptet
Jag älskar apelsin och det passar perfekt till alla julens fester och sammankomster och istället för en kaka som är det vanligaste så blev det en saftig, mjuk och krämig apelsintårta med glasskräm
Vispa ägg och socker, blanda mjölsorterna med bakpulver och rör ner. Häll smeten i en rund form med löstagbar botten och grädda kakan i 175 grader ca 30 minuter
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mandel, bakpulver och apelsinskal och rör om. Vispa äggvitorna till mycket hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten
Smörj och bröa en rund form som rymmer 2 ½ liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser,vänd ner i äggsmeten och rör försiktigt
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret försiktigt i kastrull eller mikro. Rör ihop ägg och socker och tillsätt det rivna apelsinskalet samt det smälta smöret
Ta fram tre bunkar. Vispa äggvitor med en elvisp hårt i den ena. Blanda äggulorna med socker, vaniljsocker, rivet skal och saft från apelsinen samt crème fraiche i den andra
Tårtbotten. Rör smör och socker poröst. Tillsätt därefter äggulorna och rör kraftigt. Rör ned apelsinsaft och -skal samt mjölet, blandat med bakpulvret
Tänkte dela med mig av fyllningarna i denna tårta då den var väldigt fräsch och god. ) Tårtan består av ljusa bottnar, apelsinkrokantfluff, apelsinmousse, chokladkräm dekorerad med apelsinsmörkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.