Servera fasoladan med bröd samt ev. Tillsätt tomater, bönorna, persilja och ca 2 liter vatten så att det täcker bönorna med ca 5 cm. Koka fasoladan med lock i 1,5 timmar eller tills de torkade bönorna är mjuka. Kokar du med burkbönor kokar du först soppan i 20 minuter
Den här bönsoppanmed sriracha blev mycket godare än vad jag trodde den skulle bli. Hur det än är med den saken så var det ju bra att det färdiga resultatet överträffade mina förväntningar
Lisa Förare Winbladhs fantastiska bönsoppa bjuder på värme med chilistyrka, härlig mustighet, superfin konsistens på de svarta bönorna och dramatisk färg
Smaksätt med vinäger, och persilja (dragon). Du kan servera soppan med klimp. Skölj bönorna ordentligt och låt dem ligga och dra ett dygn innan tillagning
Tillsätt sedan chilipeppar, timjan, bönor och buljong och krydda med salt och peppar. Servera med knaperstekt bacon, timjanblad eller tunt skivad chilipeppar
Späd med vatten vid behov. Smaka av med buljong, salt och peppar samt lite socker för balansera. Häll upp soppan i förvärmda skålar, toppa med riven parmesanost samt kryddkrasse och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.