Baguette med äpplefläsk och äpplekompott
GinasKitchen
GinasKitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g rimmat fläsk får alltså gotta sig med
  • 1 dl färskpressad äpplejuice i några timmar
  • 50 g jäst i degbunken. Värm 5 dl vatten till 37 grader Häll vattnet över jästen och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt då 2 msk honung och 1,5 tsk salt. Hacka 1/2 kruka färsk timjan och tillsätt även det. Tips! Om du vill kan du hoppa över timjanen, det gjorde jag och tog istället torkad timjan i äpplekompotten. Tillsätt sedan 11 dl vetemjöl och bearbeta degen i maskin i ca 10 minuter Den ska vara lite kladdig. Täck degbunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i
  • 2 tärnade äpplen
  • 1,5 cm
  • 0,5 dl mörkt öl
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk vatten
  • 0,75 dl honung
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1-2 msk riven ingefära

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.