Forma bullar och gör ett hål med ett finger. Ben MacInnon ägare till E5 Bakehouse i Hackney i östra London gör väldigt goda surdegsbagels. 100 g aktiv vetesurdeg1 dl ljummet vatten5 g maltextrakt10 g socker10 g färsk jäst1 tsk havssaltca 150 g specialvetemjöl3 - 4 l kokande vatten1 tsk bikarbonatHar du inget maltextrakt kan du byta ut det och sockret mot 15 - 20 g brödsirap. Blanda ihop ingredienserna och låt degen vila i 20 min2. Gör hålet större genom rotera med båda händernas pekfingrar (se bilder längst ner)4. Låt jäsa i en och en halvtimme på plåt5. Lägg i bageln och låt sjuda i 30 sek. Vänd bageln och låt sjuda i ytterligare 30 sek9. Pensla med maltextrakt10. Grädda i 200 grader i 20 min tills de är gyllenbrunaServera t ex med creamcheese och färska björnbärRecept - fritt efter Paul Hollywoods bakprogram i BBCRorera mellan pekfingrarna 100 g aktiv vetesur. 10 g färsk jäst. Blanda ihop ingredienserna och låt degen vila i 20 min
Att baka medsurdeg kräver lite tålamod eftersom det är mycket jästid, men det är det värt. Det som är så bra med en genomskinlig plastlåda , är att man ser hur mycket den har jäst, det är lite spännande tycker jag
Dela tomaterna och lägg i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika, strö det över tomaterna tillsammans med salt och peppar
Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och vänta tills ugnen är varm. Vill tipsa och fantastiskt goda övernattenjästabaguetter, perfekta om man vill ha nygräddat bröd till frukosten och vill göra det lite smidigt för sig
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.